Barbara
Meter
TEXTS
ABOUT
FILMS
LINKS
CONTACT
barbara meter (c)2012
ALEGEMEEN DAGBLAD
24 april, 1969
15 Feb. 68'
Shaffy Cantate - clippings
left to right
return
Toen Ramses Shaffy me in l967, nadat hij mijn eerste film 'Norwegian Wood' had gezien vroeg of ik een filmpje wilde maken bij zijn tweede programma 'Shaffy Cantate' was ik in de zevende hemel. Ik hoorde in die tijd tot zijn gevolg en hij was op het toppunt van zijn roem en naar mijn inzien ook van zijn kunnen. Ik kreeg carte blanche en Ramses was zowel een heel enthousiaste als volgzame acteur. Ook van de producent (Thijs Chanowski) kreeg ik alle medewerking, het werd een van de leukste produkties die ik ooit heb gemaakt. De hele tableau de la troupe werkte mee. (op Liesbeth List na). Het filmpje, 'Bedelaars', was het eerste wat je zag als je de barokke en hippe zaal van het 'Shaffy' (nu Felix Meritis) binnenkwam. Helaas is de kopie zowel als het negatief verloren gegaan (ik heb het zelf nooit in mijn bezit gehad) en bijgevoegd foto'tje is zo ongeveer het enige bewijs dat ik ervan heb. Ramses vroeg me het jaar daarop weer om een entree te maken voor zijn programma 'Shaffy Verkeerd', alleen was er nu minder geld. Maar ik kon wel een paar opnames maken, die tot een installatie werden, met loops die vanaf het balkon geprojekteerd werden op dansers in de hoeken van de zaal, terwijl een compitatie van mijn werk tot dan toe in het midden werd vertoond.

De meeste publiciteit ooit in mijn filmleven kreeg ik toen Ramses me had gevraagd een speelfilm om hem heen te maken. en ik een scenario had geschreven daarvoor. Zo ongeveer alle kranten radio en TV verzorgden een interview. Maar de film is er nooit gekomen. .... te 'far out' vonden de aangesproken sponsors, zelfs Apple van John en Yoko, waar we op de stoep stonden.


Werken met Ramses
English >
return
return
When Ramses Shaffy (a famous actor/singer-songwriter in Holland) after he had seen my first film 'Norwegian Wood' he asked me to make a film for his next program 'Shaffy Cantate' I was in heaven. The film, 5 minutes long and made with him and his crew, played at the beginning of the show. Unfortunately, the print and negative of this film got lost. The published photo here is the only proof I have. Ramses asked me again to make another entree for his next program, which was an installation where several pieces of film were projected on some dancers and a compilation of my work so far in the middle. After that Ramses asked me to make a narrative around him and with this plan I got the most publicity I ever had...but the film never materialized. It was too 'far-out- as the approached sponsors said.
Working with Ramses
After that I made 'Family Nasdalko at sea' a.o. with Ramses' partner Joop Admiraal, and when this film was sent to the Underground Festival in London in 1970, I came in contact with experimental film
Hierna maakte ik 'Familie Nasdalko aan Zee' met oa Joop Admiraal en toen deze film werd uitgezonden naar het Underground Festival in London in 19970 kwam ik in kontakt met de experimentele film.I came in contact with experimental film